Dag 3 - 50 km/total 125 km

Jeg sov lidt uroligt i nat. Det er ikke overraskende da kroppen lige skal vænne sig til den daglige belastning. Lidt spøjst at komme hjem efter 2 gennemførte etaper, men med mulighed for at skifte tøj og forsyninger var det oplagt. Men nu er Roskilde lagt bag mig og forhåbentlig er jeg først retur i byen den 17.8 om eftermiddagen.

Dagen startede perfekt da jeg blev mødt af Rasmus, Niels, Bjarni og kort efter min gode kollega, Rasmus. Martin ville løbe med fra 9 km. Det var behageligt overskyet og optimal temperatur. Min normale ruteplanlægger (Garmin) havde lagt en fin rute ud af København langs Bryggen, Sydhavnen, Valby parken og videre langs Køge Bugt af stierne. Først ved Ishøj røg vi op på Gl Køge Landevej. Her var regnen for alvor sat ind, så vi blev godt våde, men humøret og benene var i fin form.

Efter 30 km valgte min kollega Rasmus, som jeg ellers håbe ville debutere som ultraløber, klogeligt at stoppe med knæproblemer. Bjarni og Rasmus var stopper tidligere og Niels løb lidt længere tilbage på ruten i et lavere pace. Martin og jeg fortsatte derfor alene. Da regnen tog til valgte vi at udnytte muligheden for frokost på Smeralda, en skøn italiensk cafe med virkelig dejlige italienske specialiteter. Det var en sandwich i særklasse.

Regnen var aftaget markant da vi løb videre. Vi skulle lige have varme i kroppen, men den kom hurtigt.  Snakken gik livligt og kilometerne forsvandt hurtigt bag os. Vi løb i et fint tempo fortsat. I Køge stod min gode ven Claus klar med cykel-support og frisk vand. Der var nu blot 9 km tilbage af etapen så vi trillede hurtigt videre mod Herfølge. Med 4 km igen så jeg at gennemsnitstempo for dagen var 6.01 min/km. Det er som alle ved et dumt tal, spå jeg foreslog Martin, at vi lige løb den ned under 6 min/km. Det lykkedes fint, så dagen blev løb med negativt split men uden anstrengelse overhovedet.

I Herfølge stod brugsuddeler Per klar med alskens overdådig mad og drikke. En fantatisk service og engagement. Kæmoe tak for det 🙏

I aften skal der hygges hos gode venner, Claus og Christina, inden morgendagens 51 km tur bringer mig fra Herfølge til smukke Præstø.

De første dage er gået super godt, men jeg lader mig ikke så nemt narre. Jeg er forberedt på, at der kommer nogle hårde dage indenfor de næste dage. Kroppen, og hovedet, skal indstille sig på at være igang 6-12 timer om dagen og vil stritte imod hen mod slutningen af den første uge. Derefter håber jeg den tænker ‘nå, det gamle fjols mener det alvorligt’ og lader mig få yderligere 3 uger på landevejene uden alt for store udfordringer.

Men for nu er jeg bare taknemmelig for det som løbet allerede har givet og ser frem til i morgen, hvor dagen byder på 52 km i fint terræn.

En skøn eftermiddag og aften til jer alle - og tak for støtten ❤️

Forrige
Forrige

Dag 4 - 52 km / total 177 km

Næste
Næste

Dag 2 - 45 km/total 75 km