Dag 6

Dag 6 - Første del etape 43 km - 283 km

Efter en skøn aften på dejlige Bandholm Hotel stod Thomas og jeg klar til at starte dagens første deletape kl 9. Vejret viste sig fra sin bedste side med højtliggende skyer og behagelig temperatur.

Vi løb ad landevejen mod Kragenæs, hvor vi skulle forbi Dodekalitten. Et kunstværk, der kombinerer kultur, natur og stedets historie. Meget fint og en god oplevelse. Det samme var den lille by Kragerup, hvor dagens første forplejning fandt sted efter 15 km. Vi fortsatte stik vest mod Horslunde, hvor næste stop var med sodavandsis og vand, hvor vi havde løbet 26 km. Det var sidste stop inden færgen. Vi var i god tid, da vi først skulle med færgen 15.15 og mødes med nye med-løbere på Langelandssiden. Med 5 km igen og 5 kvarter til afgang valgte vi at spare på kræfterne. Der venter nogle uhyggelige typer på den anden side, så dagens sidste 26-27 km mod Svendborg bliver næppe for sarte sjæle 🫣😂

Jeg lægger nu Lolland bag mig - og det har været en super oplevelse. Der er sikkert steder med faldefærdige huse mm, men det som vi så mest af var hyggelige små-byer med velholdte huse og haver, samt en masse kirke. Lolland må være det sted i Danmark med fleste kirker oer indbygger.

Der er ikke mange tider, der skal overholdes under Danmark Rundt, men netop i aften har jeg set frem til en hyggelig middag med mine Roskilde løbevenner og min bror i Svendborg, så vi skulle gerne nå slutdestinationen ved 19-tiden. Middagen betyder også, at beretningen for anden deletape først skrives senere i aften 🙏🤗

Dag 6 - anden del af etapen 27 km - total 310 km

Efter en god sejltur med indtagelse af en fin frokost lagde vi til kaj i Spodsbjerg. Den rolige gå-periode på 5 km inden færgen og en times hvil på færgen føltes fin og benene virkede ret friske.

Ved kajen blev vi modtaget af min bror Michael, Morten fra IK Hellas samt mine to gode ultraløbevenner, Søren og Peter. Dejligt at se Søren og Peter igen efter vores fantastiske tur til VM 48 timers løb i Ungarn.

Vi satte hurtigt i løb og snakken gik livligt. Hurtigt fik vi lagt kilometer bag os og tempoet var til den friske side. Det føltes dog fint og ubesværet, men vi fik dog reduceret tempoet lidt. Min bror holdt med depot på Siø og derfra fortsatte vi mod Taasinge. Kort efter gjorde Sidse fra IK Hellas os selskab og vi løb de sidste kilometer ind mod Svendborg.

Da uret blev stoppet var dagens samlede distance på 70 km med ret markant negativ split, dvs vi løb hurtigere mod slutningen end i starten. De sidste 26 km blev løbet på 2.5 time, så alt i alt et solidt tempo.

Peter havde en bakke af Danmarks Bedste romkugler med. Hold da op, hvor smagte det godt efter dagens tur.

Efter indtjekning og et kort bad på vores fine AirBnB lejlighed var der middag med IK Hellas vennerne, der skal løbe med på de næste etaper.

I morgen bliver en fin dag hvor vi løber fra Svendborg til Bøjden og efter endnu en færgetur fra Fynshav til Augustenborg. Samlet set står morgendagen på 47 km.

En kæmpe tak til Thomas der gennem de sidste to dage har løbet 133 km med mig. Også tak til Morten og Peter. Søren og Sisse genser jeg i morgen, hvor de begge løber med igen 🤗🙏

Næste
Næste

Dag 7