Nyhedsbrev 3

Så er der kun 6 uger til Danmark Rundt starter. Hold op, hvor jeg glæder mig til turen rundt i sommer Danmark og til forhåbentlig at se mange af jer på ruten. Efter en fantastisk tur til Ungarn, hvor jeg løb mit livs hidtil længste tur på 240 km er motivationen helt i top 😊

Husk, at det er frit valg på distancen og der lægges i høj grad vægt på det sociale. Du kan løbe med lige så kort eller langt, som du har lyst og kræfter. Jeg tror du vil blive overrasket over hvor langt du faktisk kan løbe, når du løber forholdsvis langsomt (planen er max 10 km i timen), går på stigningerne og holder små, hyppige pauser.

Hvis du har lyst til at løbe med, så finder du etaperne her med starttid, mødested og rute:

https://www.loebdanmarkrundt.dk/etaper

Min træning - og opdatering fra VM 48 timer

Jeg har nøje fulgt mit træningsprogram og formen er præcis som den skal være på nuværende tidspunkt. Jeg havde en spændende tur til Mellemøsten, hvor jeg fik løbet en masse kilometer i op til 40 graders varme.

Som mange af jer sikkert har set, er jeg netop vendt hjem fra Ungarn, hvor der blev løbet VM i 48 timers løb. Det blev en stor dansk succes, hvor Stine Rex ikke bare blev verdensmester, men også satte verdensrekord. Også Peter Torjussen og Morten Klingenberg, som nogle af jer kender fra webinarserien, var med og præsterede fremragende resultater. Flere vandt medaljer og det til sølv i mix-holdkonkurrencen.

Mest af alt var det dog en kæmpe oplevelse socialt og utrolig lærerigt at opleve hvordan hjælper-teamet arbejdede sammen med deres respektive løbere og hjalp hinanden på tværs. Jeg var afsted uden hjælpere, men blev hjulpet af de andre hjælpere undervejs. Jeg lærte i høj grad hvor vigtigt support er på disse lange løb, hvor hjernen bare holder op med at fungere normalt, når man er presset maksimalt fysisk og mentalt.

Der var et kæmpe sammenhold og det betød også, at nogle af os kunne løbe med Stine gennem de sidste timer, hvor konkurrencen om guldet virkelig spidsede til. Med blot et par timer tilbage af løbet var der kun en halv omgang (dvs. 500-600 meter) mellem Stine og hendes nærmeste konkurrent. Jeg selv havde sovet nogle timer og var forholdsvis frisk da vi løb ind på de sidste 6 timer, men løb absolut ikke hurtigt. Med 1.5 time tilbage af løbet fandt jeg sammen med 3 holdkammerater, der løb ved Stine og støttede hende, så godt som muligt. Den sidste time løb jeg lige bag Stine og det var en kæmpe oplevelse at se hvordan mange af tilskuerne heppede og bakkede op om hende. Lige til vi løb ud på sidste var der spænding om guldet. Da vi efterhånden var sikre på at Stine ville blive verdensmester, gik jagten ind på verdensrekorden. Den blev slået med nogle få hundrede meter (den skal dog lige godkendes først). Helt vildt at tænke på, at der efter 2 døgns løb var under 1 km mellem nummer 1 og 2 samt en ny verdensrekord så tæt på den gamle. Jeg glemte helt at jeg var træt på det tidspunkt og løb mine hurtigste kilometer tider i den sidste time 😊

Mit eget løb levede ikke helt op til forventningerne distancemæssigt, men det var også sekundært. Jeg var med for at lære og for at forberede mig til Danmark Rundt. Og det leverede jeg på. Jeg syntes, at jeg lagde forsigtigt ud og passerede de første 100 km i 11t30m og følte mig godt løbende. Det regnede dog meget og lige inden midnat fik vi en ordentlig skylle. Vi løb derfor ind i natten meget våde og da temperaturen faldt begyndte jeg at fryse en del. Jeg havde svært ved at holde mig i løb og gik lidt mere end planlagt. På et tidspunkt tog jeg 30 minutter i Sleep-zone og da jeg kom ud der fra frøs jeg endnu mere. Da morgenen og solen kom, fik jeg varmen, men var mærket i kroppen. Jeg måtte revurdere distance-målet og ud på eftermiddagen tog jeg et lidt længere hvil, hvor jeg fik sovet. Jeg gik nu efter at komme så tæt på 200 km inden jeg ville tage yderligere nogle timers søvn på nat 2. Jeg stoppede ved 195 km og tog et længere hvil. Jeg kunne på min hofte og ankel at jeg ikke skulle presse den yderligere. Banen var ikke god med mange sving, ujævnt underlag og meget forskellige typer underlag fra marmor til brosten. På det tidspunkt havde jeg i lang tid gået og tilbagelagt max 5 km i timen. Da jeg kom retur med 6 timer tilbage af løbet, tænkte jeg, at jeg måske kunne lægge yderligere 30 km på, men da jeg først kom i gang, gik det fint. Og da jeg så kunne hjælpe Stine, kom der fint fart i stængerne. Jeg endte derfor med at løbe 45 km på de sidste 6 timer og nåede altså 240 km på uret, hvilket er lidt mere end det officielle system målte. Vildt hvad vi kan, når vi får mulighed for at hjælpe andre.

Så alt i alt en kæmpe oplevelse på løbemæssigt og socialt - og hvordan Stine er i stand til at holde så stabilt et tempo i 48 timer er fuldstændig vanvittigt.

Løbstrøje

Løbstrøjen er nu kommet – og den er vældig fin. Kæmpe tak til Snowfun for hjælpen 😊

Løbet er jo gratis, men husk, at du kan støtte en god sag ved at købe løbstrøjen. Den koster kr. 200,00 eksklusiv forsendelse og alt overskud går til Projekt Indre Styrke.

Løbstrøjen støttes nu også af Energimægler.dk, der har givet et meget venlig og kærkomment bidrag til løbstrøjen.  

Du kan bestille løbstrøjen ved at klikke her: https://www.loebdanmarkrundt.dk/lbstrje

Alternativt skrive til mig på henrik@elsigconsulting (husk at angive størrelse og om den skal sendes eller afhentes hos Snowfun i Roskilde).  

Ruten og etaperne – som du i øvrigt selv kan være med til at bestemme

Jeg har netop opdateret ruten, således at der nu er start/mål i SuperBrugsen og Kvickly de steder, hvor det kan passe med løbet.

Hvis du er lokalkendt og kan se, at ruten burde ændres, er du velkommen til at skrive til mig. Eneste kriterie er, at dagen ikke må blive voldsomt meget længere og underlaget må ikke blive alt for meget trail (det kan mine ankler ikke holde til i længden). 

Næste, og sidste, Webinar

Husk at der den 19. juni kl. 19 er sidste webinar, hvor jeg selv vil fortælle om Danmark Rundt (datoen blev ændret grundet EM i fodbold).

Jeg vil tale om hvordan jeg har forberedt mig, planen for løbet og hvordan jeg vil forsøge at håndtere de udfordringer, der opstår. Jeg vil også komme ind på nogle af de praktiske ting omkring logistikken og naturligvis svare på alle de spørgsmål, som I måtte have.

Der er tilmelding i FB-gruppen eller på hjemmesiden.

Forrige
Forrige

Dag 1 - 30 km

Næste
Næste

Nyhedsbrev 2.2024